Kurser 2018

KURSER 2018

OBS! Kursen är full men det går bra att anmäla sig som reserv eller som åskådare!

 

Mock trialkurs med Kicki Pilenås

Nordvik den 3-5 maj 2018

 

Mer om Kicki:

Kicki driver företag med inriktning på kurser inom retrieverträning. Hon är en tävlingsmänniska och startar gärna på A-, B- och C-prov när tillfälle ges och har bland annat vunnit unghundsderbyt med sin egenuppfödda labradortik Twotea. Hon jagar också praktiskt med sina hundar och är jaktprovsdomare retriever sedan hösten 2010.

 

Kursbeskrivning:

Kursen börjar på torsdagkväll med en teoretisk genomgång kring mock trial. Hur går ett mock trial till? Vilka är reglerna? Hur bedöms apporterna? Vad får man och får man inte göra på mock trial? Vad ska man tänka på vid planeringen av ett mock trial? Vilka krav ställs på funktionärerna och markerna?

 

Under fredagen är det träning med hund inför lördagens mock trial. Kicki hjälper oss med lämpliga träningssituationer samt tipsar om hur man smart handlar sin hund. Gemensamt planeras lördagens mock trial.

 

På lördagen genomförs ett mock trial där deltagarna delas i två grupper och turas om att starta hund/agera funkis (fm/em). Kicki är domare och återkopplar till ekipagen om handling, hur apporten bedöms etc.

 

Kursavgift: 1800 kr för deltagare med hund (max 10 ekipage), 300 kr för åhörare.

Boende:200 kr/natt i delat rum. Hund tillåtet på rummet.

Mat:Ingår ej

Enklare lunch fredag och lördag samt middag fredagkväll kommer att kunna beställas. Mer info om det kommer i PM.

 

Förkunskaper hos deltagande ekipage:

Mock trial kräver att hunden har en mycket god dirigerbarhet och förståelse för tecken och signaler. Vi har därför valt att i första hand försöka fylla kursen med deltagare på elitnivå då vi vill att standarden ska bli jämn och hög.

 

Vi rekommenderar lägst 1 ökl b-prov alt 2a pris på kkl eller minst 75 % av maxpoäng i ekl på WT.

 

Anmälan: Görs via detta anmälningsformulär

 

Anmälan är bindande. Om du erbjuds en plats men inte har möjlighet att delta är det upp till dig att finna en ersättare med motsvarande förkunskaper. Villkor för anmälan hittar ni här

 

Alla medlemmar i SSRK är välkomna att anmäla, men medlemmar i SSRK Västernorrland som anmält innan den 1 februari har förtur till kursplatserna.

 

Avdelningens elitekipage (med pris i ekl b-prov) ges företräde, därefter fördelas eventuella kvarvarande platser till ekipage med lägre förkunskaper samt till medlemmar från andra avdelningar utifrån anmälningstid. Besked om du kommit med på kursen ges senast den 1 februari till dig som anmält innan.

 

För mer information:

Linda Vågberg, retriever@ssrk-vn.se, 070-4688755

 

 

Copyright © SSRK Västernorrland