Nu gäller det att ha tålamod, solidaritet, empati, gilla sprutor  och ha ett stort hopp om framtiden

Tyvärr – inställd klubbverksamhet

SKK 22 dec 2021

Från den 23 december gäller nya smittskyddsåtgärder. Då tvingas vi ställa in alla prov, tävlingar, utställningar och beskrivningar som sker inomhus och samlar fler än 20 deltagare.

Vi är ledsna att behöva meddela att all utställnings-, prov-, tävlings- och beskrivningsverksamhet inom Svenska Kennelklubben, som sker inomhus och samlar fler än 20 deltagare, ställs in från och med den 23 december.

Anledning är Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta restriktioner som börjar gälla den 23 december 2021.
Enligt de nya föreskrifterna har krav på att deltagarna ska
ha en anvisad sittplats under hela arrangemanget.

Arrangemang med färre än 20 deltagare inomhus kan fortfarande genomföras men de smittskyddsåtgärder som Folkhälsomyndigheten anvisar ska följas.

Men okej med digitala års- och fullmäktigemöten

Även om det pågår en pandemi, vet vi att års- och fullmäktigemöten är viktiga för klubbarnas verksamhet.

FK/VU har därför beslutat att det under 2022 är möjligt för
SKKs medlemsorganisationer att genomföra års- och fullmäktigemöten digitalt.

Läs mer här: Digitala års- och fullmäktigemöten 2022.

SKKs åtgärder mot covid-19

Här samlar vi information om de aktuella åtgärder som Svenska Kennelklubben vidtagit med anledning av coronavirusets spridning. Vi uppdaterar dessa sidor löpande. 

Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta restriktioner som börjar gälla den 23 december 2021 ställs all utställnings-, prov-, tävlings- och beskrivningsverksamhet inomhus som samlar fler än 20 deltagare in. Det beror på att de nya föreskrifterna har krav på att deltagarna ska ha en anvisad sittplats under hela arrangemanget.

Arrangemang med färre än 20 deltagare inomhus kan fortfarande genomföras men de smittskyddsåtgärder som Folkhälsomyndigheten anvisar ska följas.

I de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har utfärdat kan du läsa om hur du kan skydda dig själv och andra från covid-19. Du hittar de allmänna råden här.

Klubbverksamhet vintern 2021
Från den 23 december gäller nya smittskyddsåtgärder för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus.

Inställda evenemang
Många av våra anslutna klubbars evenemang har påverkats med anledning av covid-19. Här hänvisar vi information om ändrad verksamhet.

Håll inte hundutställningar online
I brist på riktiga hundutställningar har så kallade onlineutställningar dykt upp i digitala medier. Centralstyrelsen presidium uttalar nu att dessa...

Tillbaka till Nytt