Funktionärer sökes!


Kan du vara funktionär på våra retrieverjaktprov?


Varför vill man vara funktionär på ett jaktprov?

Det finns många anledningar! En stor anledning är att man lär sig väldigt mycket om jaktprov, hur det går till, hur domaren dömer osv. Är man intresserad av att eventuellt själv starta på prov i framtiden är det ett utmärkt tillfälle att se hur det går till, vad man själv ska träna på, eller om man helt enkelt är intresserad av hur en retriever jobbar. En annan bra anledning till att ställa upp som funktionär är att man träffar och lär känna mycket folk inom retrievervärlden, det är alltid trevligt att träffa hundfolk och lära känna nya människor. Man jobbar tillsammans hela dagen, fikar och äter lunch (som klubben bjuder på) så det finns goda möjligheter att skapa nya kontakter. Att SSRK kan erbjuda aktiviteter så som jaktprov bygger på ideellt arbete och utan funktionärer som ställer upp och jobbar kan vi inte anordna verksamheter som denna.


Det är otroligt viktigt för klubben att alla medlemmar hjälps åt att ställa upp vid någon eller några aktiviteter för att det ska finnas aktiviteter för medlemmarna att deltaga i. För att försöka motivera och belöna de som ställer upp anordnar klubben olika aktiviteter för alla funktionärer som arbetat minst en heldag under året. Vi ordnar bland annat tackträning i form av b-provsträning med vilt. Det brukar vara väldigt trevligt att träna hund och umgås med människor som engagerat sig. Dessutom får du möjlighet till förtur i lottningen vid våra funktionärsprov


Vad förväntas av mig som funktionär vid jaktprov?

Inga direkta förkunskaper krävs, man blir omhändertagen av de som har mer erfarenhet och har varit med tidigare, men det kan vara bra om man talar om att man är helt ny så att vi verkligen har en chans att introducera dig på bästa sätt. Man jobbar en heldag, det brukar vara samling tidigt på morgonen och man håller oftast på till på eftermiddagen middagstid. Klubben bjuder på fika och lunch. Om man anmäler att man kan ställa upp som funktionär så får man ett PM innan med all nödvändig information och en kontaktperson som man kan ställa frågor till.

 

Vem kan vara funktionär? Alla! 

All hjälp behövs och oavsett om du är intresserad att hjälpa till ute i terrängen på själva provet eller kan hjälpa till att ordna fika till funktionärer eller stå vid grillen o sälja fika så behövs din hjälp. Ett dubbelprov (prov två dagar, lördag och söndag som vi har) med tre klasser (Nybörjarklass, Öppenklass och Elitklass) kräver många funktionärer och vi är nästan alltid för få. Så all hjälp är välkommen, även förberedelser ska ju göras.

Jaktprov för funktionärer i fyra avdelningar

Samarbete mellan SSRKs avcelningar Västernorrland, Jämtland/Härjedalen, Gävleborg och Dalarna 

·      Provledare och kommissarier vid respektive avdelnings officiella B-prov (retriever) ges förtur vid anmälan till sådant prov i båda avdelningarna.

·      Funktionärsprov/särskilt prov B-prov retriever är öppet för funktionärer i de berörda avdelningarna, oavsett i vilken av avdelningarna tjänstgöringen har skett. De startande hjälps vid behov åt att vara funktionärer åt varandra.   

I övrigt gäller SSRK:s regler beträffande förtur,
t ex att tjänstgöring ska ha skett inom de
senaste 12 mån vid planerad start.

De fyra avdelningarna har ett begränsat antal prov under året, där det funnits få eller inga möjligheter till förtur efter tjänstgöring.
Vi hoppas att detta samarbete ska skapa mervärde och underlätta både tjänstgöring och start på B-prov för våra medlemmar!

Läs avtalet mellan avdelningarna, klicka >>

Anmäl ditt intresse till avdelningsstyrelsen:

Hoppas att du kan och vill vara med, och vet du någon som är intresserad så tipsa gärna denne. 

Kolla med mormor, hon kanske bakar en sockerkaka till funktionärernas kaffepaus?), och kanske morfar vill ro båten en stund? Och grannen kanske kan skjuta om han/hon har licens och jaktkort?