Unghundsderby 1 juli 2023

1 juli 2023 stod SSRK Västernorrland som värd för retrieverrasernas Unghundsderbyt.

"Mästerskapet, som gick på de vackraste av marker - Nordviksskolan i Höga Kustens strålande natur, är ett stort arrangemang och vår ambition var att göra ett bra mästerskap. Vi startade planeringen under 2022 med att skapa arbetsgrupper som bestod av avdelningsstyrelsen, våra två sektioner, våra lokala rasklubbar och uppfödare som finns i Västernorrland, allt för att få till ett jättefint Unghundsderby (och dagen efter ett lika bra WT)".


Många tävlande uttryckte på bl a Facebook efter avslutad tävling, att de var mycket nöjda med arrangemanget och sådant värmer och sporrar till framtida liknande arrangemang.

Domare var
Anders Hallgren, Ulf Göransson, Åza Wikström,
Anna-Lena Wendt och Jan-Erik Eriksson.

Spindeln i det omfattande nätet,var avdelningens retrieverhandläggare Tove Pettersson, som skötte sitt ansvar med bravur och många lovord, tillsammans med övriga ledningsstaben och alla frivilliga funktionärer.
Ingen nämnd och därmed ingen glömd.


Unghundsderbyt har en egen officiell hemsida:
www.unghundsderbyt.se

Domare: Ulf Göransson, Åza Wikström, Anders Hallgren, Anna-Lena Wendt o Jan-Erik Eriksson. Klicka på fotot så blir det större.

De tre bästa: Mitten - vinnaren: Camilla Stålhammar Heimer med Searover Sky Widar, 95 poäng. Till vänster - tvåan:  Wilma Steen med sin Willowridge Nine Ace, 94 poäng. Till höger - trean: Mattias Persson med sin Sloeberry Bay Choukis Precious, 92 poäng

Klicka på listan nedan, så blir den större.